be nyheder

Ny, gammel virksomhed på vores hænder

Fem medarbejdere hos El-kontakten A/S i Skals har her hos os fået over firs nye kollegaer. I hvert fald formelt set. For selvom virksomheden, der har tilhørt Bent Grøn Andersen siden 1975, fra årsskiftet er blevet solgt til os, har de beholdt deres adresse og telefonnummer.

I Skals og omegn ved mange sikkert om Bent Grøn Andersen, at han af natur er meget driftig og fagligt dedikeret. Det ved man i hvert fald i elinstallationsbranchen generelt. I mange år har Bent nemlig været blandt landets ganske få kursusarrangører indenfor vigtige forhold under ’stærkstrømsbekendtgørelsen’. Hertil er Bent desuden aktiv i repræsentantskabet hos forsyningsselskabet indenfor energi og teleforbindelse, Norlys (tidligere hhv. Eniig og SE).

At den nu 69-årige Bent overhovedet har haft timer i overskud til sin egen virksomhed, er beundringsværdigt, synes vores driftschef, Brian Bryrup. Han udtaler:

- De fleste andre på Bents alder ville efter salg af deres livsværk trække sig tilbage og nyde at gå på velfortjent pension. Det stod os dog klart allerede i de tidlige forhandlinger med Bent, at han langt fra er færdig på arbejdsmarkedet, hvilket vi absolut kun så som en ekstra fordel. Faglig erfaring og -anseelse er ofte uvurderlige faktorer, hvorfor vi selvfølgelig har indgået aftale med Bent om, at han mindst skal blive et par år endnu.

En arbejdsuge på op til 90 timer gjorde udslaget for salget
Adspurgt oplyser Bent, at hans virksomhed aldrig officielt blev sat til salg. Til gengæld manglede han ekstra elektrikere på sit hold, og han forsøgte forgæves at rekruttere som så mange andre, mindre elinstallatørvirksomheder. I perioder måtte han således selv arbejde op til halvfems timer ugentligt for at nå det hele. En skrøbelig situation uanset alder og energiniveau, men så traf Bent en klarsynet elektriker her fra BE Installationer. Han fik Bent til at indse, at et salg til en større virksomhed i branchen ville kunne løse meget. Dels i forhold til elektrikerkapacitet, dels i forhold til det administrative. Herefter gik det stærkt, og snart havde Bent indgået aftale om at sælge den del af sin virksomhed, der udfører elinstallationer for private og erhverv.

Udstillingen og salget af hvidevarer fra Industriparken 15 i Skals tilhører fortsat Bent, der udtaler:

- Jeg er meget tilfreds med den aftale, jeg har indgået på mine egne og mine folks vegne. BE Installationer er en virksomhed, jeg er stolt over at være blevet en del af. Den er veldrevet, og takket være sin størrelse med mange dygtige folk kan virksomheden altid imødekomme kundernes krav til kvalitet, konkurrencedygtighed og leveringstid. Derudover tæller det for mig personligt, at virksomheden er lokalt forankret og tæt på Skals.