be nyheder

Løn skal ikke være begrundelsen for at vælge håndværksfag fra

Det har altid været sådan, men med kravene til den grønne omstilling er dygtige VVS’ere og elektrikere nu i ekstra høj kurs. Det betyder også, at lønniveauet har nået nye højder.

I en artikel fra februar 2024, som TEKNIQ Arbejdsgiverne står bag, fremgår det, at en akademisk uddannelse ikke længere er garanti for hverken en højere indkomst eller garanteret beskæftigelse efter endt uddannelse.

Det var overvejende realiteterne for ca. 30 år siden, og siden er der sket ting og sager…  

I 1995 tjente en gruppe på 45% af faglærte og akademikere præcis det samme. Nu afslører en analyse, som tænketanken Kraka og Deloitte står bag, nye tal.

Hele 58% af de faglærte (især elektrikere og VVS’ere) tjener i 2024 det samme som visse akademisk uddannede.

Konkret lyder årslønnen for de bedst betalte faglærte på op til kr. 470.000 kr. plus pension, diverse genetillæg, frit-valg, feriebetaling, personalegoder m.v.

Takket være analysen er det blevet tid til at ændre den generelle samfundsopfattelse af, hvad det vil sige at være veluddannet og godt aflønnet.

Måske giver det håb for vores branche, der som bekendt for de fleste, virkelig godt kan bruge flere kræfter?

Herunder mener vi med vores direktør Brian Bryrup i spidsen, at uddannelse primært skal vælges ud fra interesse. Det giver det bedste engagement og i sidste ende en jobtilfredshed, der ikke kan gøres op i penge.


Læs mere om samme emne: