be nyheder

Vi har sagt farvel til BE Cablecon A/S

Over en meget kort årrække har BE Cablecon A/S, som vi stiftede i 2007 som et beskedent datterselskab til BE Installationer A/S, markeret sig som en af Europas førende indenfor kabelkonfektionering til især vindmølleindustrien. Det har fristet en international koncern til at købe.

Fra seneste årsskifte er BE Cablecon (herefter blot kaldet Cablecon) således solgt til Nexans, der er repræsenteret i fyrre lande med i alt 26.000 ansatte. Nexans er markedsledende i bl.a. kraftoverførsel og højeffektiv distribution via kabler under jorden, i havet og i luften. ’Nexans brings energy to life’, lyder det bl.a. i deres profilmateriale.

Det er en virksomhed i topform, som Nexans har købt. Cablecon beskæftiger min. 60 medarbejdere afhængig af sæson, og virksomheden producerer årligt en halv million kabler. Derudover ser ordrebogen ud til at blive ved med at være fuld meget langt frem i tiden.

Den ene af de to stiftere og ejere af Cablecon, Erik Kønigsberg, der er direktør her i BE Installationer, fortæller om baggrunden for salget:

Cablecon har længe været i så gunstig en udvikling, at en enig bestyrelse bakkede op omkring en storstilet vækstplan. – Vores tanke var at udvide med produktion i Østeuropa, hvor prisniveauet er lavere end i Danmark. Sammenlagt med vores know-how ville det positionere os ret stærkt i kapløbet om både at fastholde og få endnu flere markedsandele. Men undervejs ændredes planen, da Nexans uventet fremlagde et købstilbud. Som mangeårig underleverandør for Nexans kendte vi dem godt, og pludseligt kunne vi kun se fordele i at sælge. Med handlen får Nexans fuld kontrol over produktionsapparatet og herigennem maksimal indflydelse på fremtidens vækststrategi. Fx er det ambitionen at udvide kabelkonfektioneringen til gavn for andre industrisegmenter udover vindmølleindustrien, og det glæder vi os over.

Indtil videre fortsætter produktionen dog uændret med samme medarbejderstab og samme produktionslinjer fra adressen i Viborg. Ligesom Klaus Møller, der også er medejer af BE Installationer, fortsat vil stå i spidsen for virksomheden som administrerende direktør.

Fredag i sidste uge blev salget og overtagelsen markeret ved en lukket reception for Cablecons ansatte og en delegation af ledende medarbejdere fra Nexans hovedsæde i Frankrig.