be nyheder

Den gode energi er tilbage i de gamle fabrikshaller

På nellikevej 2 i Viborg, hvor vindmølleproducenten Vestas tidligere hørte til, har der igennem det sidste års tid været travlt, og forvandlingen er total. Fra udtjente fabrikshaller til tjekket gadeidrætshus, hvor opsparet energi kan få afløb og fornyes. – Vi stod for alt el (og lidt på skateboard…)

Den anden fredag i marts 2018 åbner GAME Streetmekka i Viborg som det fjerde gadeidræts- og kulturhus i landet. Alt peger på, at det bliver stort for alle i både byen og i hele landsdelen, der er vilde med gadefodbold, parkour, skating, street basket osv.

– Det tror én af vores elektrikere, Dwaine Vance, også på, efter han selv hoppede på et skateboard en af de allersidste dage før aftalt færdigmelding på vores del af arbejdet.

Siden midten af oktober sidste år og frem til begyndelsen af marts har tolv mand her fra BE Installationer konstant været på den omfattende forvandlingsopgave for Thomas Andersen A/S, der har haft hovedentreprisen.

Ifølge Søren Peter Pedersen, der som projektleder har stået i spidsen for flokken, har vi udført samtlige elinstallationer og herunder ’Digital Addressable Lighting Interface’ (Dali) i en ’Smart House-løsning’, der i én enhed giver fuld kontrol over bygningens elektriske installationer. Derudover har vi oprettet EDB netværk med ’Accesspoint’, bl.a. til forstærkning af det trådløse signal samt installeret sikkerhedsforanstaltningerne: automatisk brandalarmanlæg (ABA), talevarsling, røgventilation og flugtvejsbelysning.

Ombygningen er bl.a. blevet finansieret af GAME og af fondsmidler fra Realdania, TrygFonden og Nordeafonden, og du kan godt glæde dig til at se det færdige resultat, uanset om du er til gadeidræt eller ej.

Bonusinfo
GAME Streetmekka er en non-profit gadeidrætsorganisation etableret i 2002 som en såkaldt NGO (Non-Governmental Organization). Det er en type organisation, der ifølge ’Den Store Danske’ er juridisk og organisatorisk uafhængig af statslige myndigheder, men som har indflydelse på politik og derved medvirker til større indflydelse for eksempelvis marginaliserede grupper.