om os be slider

Det er os – kort fortalt!

Vi udfører el-installationer, reparationer og service for private, offentlige institutioner samt for erhvervs- og industrikunder. Opgaverne kan være meget forskellige, og vi rykker gerne ud i hele Danmark, selvom vi er stærkt forankret i det midtjyske som en af de største udbydere i vores branche.

 

Det kan du være sikker på

Vores faglighed hviler på et solidt fundament af erfaring og uddannelse, og vi gør os altid umage for at give alle kunder den samme gode oplevelse, om opgaven er stor eller lille. Vi glæder os til at bevise det for dig!

 

Til dig med interesse i historie og fakta

BE Installationer blev stiftet i 1984, da to mindre elinstallatør-virksomheder fra Viborg blev lagt sammen. Den ene havde Bent Mortensen i spidsen og rødder helt tilbage til 30’erne. Den anden var på det tidspunkt kun fire år gammel, stiftet og drevet af Erik Kønigsberg.

Den nye virksomhed fik navn efter det første bogstav i hver af de to ejeres fornavn. Altså BE Installationer A/S – og takket være sund fornuft, lidt held og god forretningsforståelse voksede virksomheden sig hurtigt stor og sund.
I slutningen af 90’erne solgte Bent, der på det tidspunkt havde nået pensionsalderen, sin andel til Erik. Herefter drev Erik Kønigsberg virksomheden som eneejer frem til 2005, hvor to ledende medarbejdere købte sig ind i ejerkredsen. Det var hhv. Kim Vissing og Klaus Møller.

Kim havde bl.a. rollen som uddannelsesansvarlig, mens Klaus blev direktør i søstervirksomheden, BE Cablecon A/S. En virksomhed, der udførte kabelkonfektionering til især vindmølleindustrien, og som bare ti år gammel i 2018 blev solgt til den franske koncern, Nexans.

Læs hele historien om Bent og Erik her.

 

Generationsskifte pr. 1 juli 2020

I forlængelse af et nøje planlagt generationsskifte solgte Kim Vissing i 2018 sin anpart for så småt at tage hul på seniorlivet. Nogle år senere i sommeren 2020, hvor Erik Kønigsberg kunne fejre sit 40-års forretningsjubilæum, overlod han direktørposten og en aktiepost til Brian Bryrup, der forinden havde vist sit værd som virksomhedens driftschef.

 

Foråret 2021: Udvidelse med afdeling i Sunds og Sørvad

Der er tryk på elinstallationsbranchen og stadigt stigende efterspørgsel på dygtige elektrikere.

Det skyldes, at vores samfund, der i forvejen er afhængig af elektricitet, har stillet skarpt på den grønne omstilling. Herunder har den enkelte installatørvirksomhed ofte nok at gøre med at balancere daglig drift med den påkrævede efteruddannelse, forretningsudvikling og HR.

Af de årsager bejlede den 75-år gamle virksomhed Sunds El til os, og fordi vi oplevede et positivt match takkede vi ja. Foruden i Viborg findes BE Installationer nu også i Sunds, Sørvad og Skals med et medarbejdertal på p.t. 115.

 

BE installationers kontor i Viborg
Virksomhedens facade, Lundvej 50 i Viborg.