sikring slider brand tyveri2

Effektfuld tyverisikring til alle

Der findes mange forskellige alarmanlæg, der med fordel kan kombineres og afskrække enhver kriminel i at gøre forsøget.

Det handler i bund og grund om tryghed – og nogle gange om dit forsikringsselskabs krav til tyverisikring. Især, hvis du driver virksomhed.

Læs mere om de forskellige alarmanlæg nedenfor og tag os gerne med på råd om, hvilken tyverisikring du med fordel kan overveje ud fra netop dit behov. Måske bor du i et særligt udsat område, måske har du mange værdier osv.

Kontakt Mads Dam

AIA – Automatisk indbrudsalarm

En tyverialarm minimerer risikoen for indbrud. Ganske enkelt fordi den afskrækker de fleste tyve i at begå forbrydelsen, når de erfarer dens eksistens fx via klistermærker på døre og vinduer. Med en tyverialarm installeret vil følgende være muligt:

 • Opdeling af flere alarmzoner
 • Tilkobling af distraherende lys
 • Tilkobling til vagtservice
 • Fjernstyring pr. sms via app

TVO – TV-overvågning

Når et overvågningssystem er installeret i boligen og/eller på virksomheden, afholder de fleste tyve sig fra at begå indbrud. Selvfølgelig fordi optagelserne kan være afgørende bevismateriale. Derudover vil følgende være muligt med TV-overvågning:

 • Opretning af nummerpladegenkendelse ved bomanlæg, hvorved kun udvalgte køretøjer kan passere
 • Opdeling af flere optagezoner med visning centralt sted

OBS! Kriminalitetsforebyggende TV-overvågning er som udgangspunkt tilladt både på privat ejendom og på virksomheder, så længe optagelserne ikke rettes mod offentlig vej. Du kan læse om reglerne for TV-overvågning her: Lov om tv-overvågning

ADK – Automatisk adgangskontrol

Den elektroniske låsestyring er meget fordelagtig i forhold til den konventionelle lås med nøgle. Afhængig af model og behov betjenes den elektroniske lås i de fleste tilfælde via en nøglebrik og/eller med en adgangskode. Men efterhånden er adgang via genkendelse af iris, fingeraftryk og/eller mobiltelefon også udbredt mange steder. Med en elektronisk lås vil du grundlæggende have følgende muligheder:

 • Opkobling til alarmanlæg og lys
 • Tidsstyret aflåsning
 • Områdebestemt aflåsning
 • Nem administration af låsestyringen via nemt program – fx fuldt overblik over tildelte nøglebrikker og sletning af en nøglebrik, hvis den meldes tabt

Andre gode muligheder:

Tåge-/røgkanon

Er tyven først kommet ind i bygningen, handler det om at stresse og aflede. Det kan gøres ved hjælp af en tåge-/røgkanon. Denne aktiveres automatisk ved uønsket indtrængen og udleder generende tåge/røg, der gør det svært for tyven at orientere sig. Både i forhold til at fuldføre tyveriet og til at orientere sig om den nemmeste flugtvej.

Dørtelefon med kamera

En dørtelefon med opkobling til kamera har tryghedsfaktor. Især, hvis du bor i en etageejendom. Her vil du fra din lejlighed kunne se og tale med den person, der vil ind i ejendommens aflåste opgang.

Mærkning med SelectaDNA

Det virker præventivt, hvis du tydeligt oplyser med fx et klistermærke på din hoveddør eller din varebil, at dine værdigenstande er DNA-mærket. Kort beskrevet betyder mærkningen, at ordensmagten på internationalt niveau altid vil kunne spore den retmæssige ejer af den pågældende genstand, hvis der rejses tvivl.

I praksis fungerer mærkningen ved, at en usynlig lak, der indeholder en individuel kode med reference til et centralt register, påføres værdigenstanden. Lakken er umulig at fjerne og vil under et særligt UV-lys afsløre, hvor genstanden reelt hører til.

PS. Husk at låse og forebyg mod indbrud – snup vores simple råd…

 1. Forstærk døre, vinduer, låse og mure
 2. Vis med klistermærker, at ejendommen har tyverialarm
 3. Lad ikke værdigenstande ligge frit fremme
 4. Lås redskabsskuret, så redskaber herfra ikke kan bruges til indbrudsforsøg
 5. Forsøg at skabe frit udsyn til boligen, så tyven ikke kan arbejde ugeneret
 6. Få huset til at se beboet ud, fx med vasketøj på snoren, tændt radio og tidsstyret lys i de mørke timer
 7. Aftal nabohjælp, herunder tømme postkasse, fylde skraldeposen, skovle sne osv.