be nyheder

Nu både spektakulære linjer og et lysende eksempel når vi færdigmelder elarbejdet

Henning Larsen Architects gjorde sig stor umage for bygherren, Ejendomsselskabet Bertel Nielsen A/S, da de skabte Bølgens ikoniske udtryk. Det samme gjorde entreprenøren og herunder alle de forskellige håndværksvirksomheder, der tilsammen skulle virkeliggøre byggeriet, der er opført etapevis.

Det markante boligbyggeri ved Vejle Fjord er snart fuldendt efter flere år undervejs. Byggeriet har fået navnet, Bølgen, pga. sin beliggenhed, og fordi det består af fem sammenhængende buer/bølger beklædt med hvide kakler og glasfacade til begge sider. Der er ni etager for hver bølge, hvoraf fire bølger har tyve boliger, mens den sidste har toogtyve.

De første to bølger stod indflytningsklare i 2009, og inden længe er der løbende indflytning i lejlighederne i de sidste tre.

El til 62 lejligheder + unikke løsninger
Siden januar 2017 har vi deltaget i forbindelse med opførelsen af de sidste tre bølger på alt arbejde vedrørende el. I alt har vi udført el-installationer i 62 lejligheder, hvoraf flere af de nyslåede ejere har haft helt særlige ønsker. Eksempelvis lige fra lamper, der skulle fræses ind i væggen for hvert trappetrin, til et vinkøleskab med automatisk nedsænkning i gulvet. Derudover har vi både installeret automatisk låsestyring (ADK) og automatisk brandalarmanlæg (ABA) med nød- og panikbelysning.

I gennemsnit har ca. fem elektrikere dagligt været beskæftiget på Bølgen de sidste snart to år, men i pressede perioder har tallet været endnu højere. Søren P. Pedersen, der er og har været overmontør på den omfattende opgave, udtaler:

- For mig at se er der en rigtig god historie i at kunne fortælle sine efterkommere, at man har medvirket i forbindelse med opførelsen af et prestigebyggeri af internationalt format som Bølgen. Derudover er jeg også godt tilfreds med, at mit logistikarbejde og mine kollegaers fleksible indstilling har resulteret i, at vi kan færdigmelde til aftalt tid. Der er trods alt et stykke vej mellem Viborg og Vejle.