be nyheder

Konstablens drøm gik i opfyldelse

Allerede da Kim Eskildsen gik ud af grundskolen i barndomsbyen, Skive, havde han en fornemmelse at, at han skulle uddannes indenfor el. Alligevel skulle der gå flere år som konstabel ved Forsvaret, før han tog fat på sin gamle drøm og gik i lære som elektriker her hos BE Installationer i Viborg.

 

Mens vinteren stadig havde grebet om lyset og varmen, afsluttede 29-årige Kim Eskildsen i år sin 4-årige uddannelse og ærede os endda ved at gøre sig fortjent til fagets medalje. Kort efter blev han og kæresten desuden forældre for første gang til en lille pige, så der har været meget at fejre. Faktisk også for Kims mor, afslører Kim ganske kort:

- I løbet af min ansættelse hos Forsvaret var jeg to gange udsendt til krigshærgede Afghanistan, hvilket gav min mor mange søvnløse nætter. Selvom strøm kræver stor respekt, har hun det så godt med, at jeg nu i stedet er blevet elektriker med fast job og rodfæste i den her landsdel tæt på hende. Det forstår jeg sagtens og da især efter, at jeg er blevet far.

En håndfuld færdiguddannede hvert år
Hvert eneste år tager vi ansvar for at uddanne nye elektrikere. Konkret afslutter 4-5 lærlinge årligt deres uddannelse hos os. Alle godt rustede til at stå til tjeneste i et samfund, der i allerhøjeste grad drives og er dybt afhængig af elektricitet.

Når en lærling er færdiguddannet hos os, tilbyder vi som regel fastansættelse. Især, hvis den pågældende har udvist engagement, stabilitet og imødekommenhed overfor kollegaer, kunder og opgaver. Specifikt om Kim Eskildsen udtaler vores uddannelsesansvarlige, Kim Vissing:

- Vi er rigtig stolte af, at en dedikeret og fagligt dygtig fyr som Kim har sagt ja til at fortsætte hos os efter sin færdiggjorte uddannelse. Elektrikerfaget er et servicefag, hvor der dagligt løses små og store opgaver i folks private hjem eller på større virksomheder. Nogle gange er du af sted med kollegaer, andre gange alene, og derfor er din evne til at forstå og kommunikere positivt med mennesker rigtig vigtig. Den evne havde Kim med sig, da han kom til os som 25-årig. Om den er medfødt eller skyldes hans baggrund i Forsvaret, skal jeg ikke kunne sige. Jeg er dog ret overbevist om, at man vokser af sine erfaringer. Derfor kan det være en fordel, hvis man som Kim Eskildsen har prøvet kræfter med noget andet, før man begynder i lære.