be nyheder
18. september 2019

Spil og blinkende lygte tiltrak unge på Erhvervsmesse

I onsdags var 8.-10. klasses elever sammen med deres forældre inviteret til Erhvervs- og Uddannelsesmesse i Stadionhallen i Viborg. Her får de hjælp til at kunne træffe et valg om deres videre uddannelse. Vi deltog igen i år, og stod klar til at fortælle om elektrikeruddannelsen.

Viborg Kommune har i gennem flere år inviteret unge til Uddannelsesmesse, hvor de kan snakke med mennesker fra flere forskellige uddannelsesretninger. Og for andet år i træk har der også været indbudt til Erhversmesse, hvor de unge kan høre om de erhvervsuddannelser, som også udbydes i kommunen. Dette er især vigtigt, da erhvervsuddannelserne ofte ikke bliver talt om på skoler i lige så høj grad som ungdomsuddannelserne STX, HHX og HTX gør.

Netop derfor stiller vi gladeligt op og fortæller om at uddanne sig som elektriker, så de unge ikke blot hører om elektrikeruddannelsen, men også møder rigtige elektrikere, som kan tale af erfaring. I år var andet år, vi deltog på messen med fire dygtige elektrikeruddannede folk. Her svarede de på alle slags spørgsmål, som de interesserede unge havde, og fik dem guidet igennem de forskellige aspekter, som elektrikeruddannelsen har.

En opsigtsvækkende stand

Udover at tale med folk fra den lokale virksomhed, kunne de unge også deltage i et digitalt spil ’Tag springet og bliv elektriker’, hvor de via deres egne mobiler spillede med på den store skærm. Hvert spil frembragte en vinder, som modtog en Coca-Cola. Og det var noget, som tiltrak de unge, da vi efter messen kunne se via statistikker, at hele 689 unge havde spillet med i løbet af dagen.

Spillet er udviklet af eventgames.dk – en virksomhed som også er lokaliseret i Viborg. Eventgames.dk udviklede spillet til os til sidste års Erhvervsmesse, og da det var en succes, var vi glade for at fortsætte samarbejdet igen i år.

Coca-Colaerne var heller ikke til at misse, da de var godt oplyste. De stod nemlig omringet af lyskæder og under en blinkende blå lygte. Lys skulle nemlig ikke mangle ved BE Installationers stand, da vi netop tog denne mulighed for at vise bare lidt af, hvad vi kan. Derfor var hele standen da også oplyst af spots, så alting strålede.

Udover spil og sodavand, var vores stand også fyldt med pjecer om elektrikeruddannelsen og bolsjer, som de unge kunne nyde. Og nyde dem gjorde mange også, da vi fik ros for at have de gode slags bolsjer med.

Tag springet – tag elektrikeruddannelsen

Selvom vi også havde store kabler med, som en del havde lidt svært ved at løfte, så er det heldigvis ikke et krav til uddannelsen. Uddannelsen, som normalt varer 4 år, giver mange muligheder for at specialisere sig for netop det, som interesserer en mest. Og hvis man ikke kan vælge mellem en studentereksamen eller en erhvervsuddannelse, så kan man vælge EUX-elektrikeruddannelsen, som varer 5 år.

Generelt som elektriker, uanset hvilken uddannelse man tager for at nå dertil, så kan man være sikker på, at man får lov at bruge både hænder og hoved på arbejde.

Erhversmesse spil