be nyheder

En læreplads til Nicolas - selvfølgelig!

Selvom man kun er 17 år, kan man sagtens være virkelig målrettet. Det er Nicolas Borges Christensen fra Viborg, og det har vi belønnet med en uddannelseskontrakt. Han startede hos os i august, og efter planen afslutter han som både student og elektriker i 2024.

Her hos BE Installationer tager vi ansvar for at uddanne op til 5 elektrikere på årsbasis. Omregnet er det et konstant hold på mindst 20 lærlinge udover vores 57 udlærte elektrikere.

Det er vi stolte over at kunne medvirke til, men med vores størrelse taget i betragtning ser vi det nu også som vores samfundspligt. Det er jo ikke helt løgn, når vi bruger vendingen, at alting ville se sort ud uden os. Verden drives af strøm og har behov for folk med forstand på den.

Der skal være et match
Når det så er sagt, tager vi ikke bare hvem som helst i lære. Den enkelte skal dels ville faget, dels passe godt ind i vores virksomhedskultur. Den følelse stod vi med efter vores første møde med Nicolas.

Vores projektchef, Jacob Jensen, uddyber:

- Normalt siger alderen noget om en persons modenhed og motivation, og her havde Nicolas med sine bare 17 år alle odds imod sig. I hvert fald på papiret - for han gjorde et overvældende godt indtryk, da han troppede op i egen person.

- Alle kan ligefrem se, at den dreng er fuld af god energi. Også folk udenfor vores branche. Han skal nok drive det vidt, og derfor lever vi fint med, at han fx endnu ikke må bruge sit nyerhvervede kørekort uden en ’codriver’.

Nicolas, der stadig er hjemmeboende, siger selv om sit uddannelsesvalg:

- Det startede egentlig med et praktikophold hos Bach Gruppen, imens jeg gik i 9. klasse. I forvejen vidste jeg godt, at jeg skulle et eller andet håndværksagtigt i kombination med noget naturvidenskabeligt. Det ligger måske til familien, for min bror er uddannet tømrer, og min søster er sygeplejerske. Praktikken, som jeg var vildt glad for, førte til min beslutning om at blive elektriker og samtidig student. Så da 9. klasse var ovre sidste år, begyndte jeg på Mercantec.

Kun 1 ud af 14 ansøgninger kastede en samtale af sig
Nicolas fortæller desuden, at det var svært for ham og de andre i grundforløbsklassen, da de på bagkant af forårets Covid-19-restriktioner skulle finde praktikplads. Ud af hans fjorten personligt afleverede ansøgninger blev han kun kaldt til samtale et sted. Det var her hos os.

Nicolas, der snart skal på skole igen, har allerede været med på opgaver flere steder, som han cykler rundt til. Han stortrives, siger han, og det vil han også gerne takke sine kollegaer for. – På billederne ses den unge, kommende elektriker på Fischers Plads ved Sct. Mathias Centret i Viborgs midtby, der snart står færdig efter et omfattende renoveringsarbejde.