be nyheder

Portræt af vores kompetente økonomichef

64-årige Kjeld Peter Kjeldsen står på trettende år mål for vores sunde økonomi og positive udvikling. Med en kandidatgrad i regnskab og finansiering har han formatet til netop den opgave. Men også i fritiden er han målmand. Det giver ekstra overskud i hverdagen, synes han. Han spiller ugentligt i SIK på 25. år og er nået til rækken, Grand Old Masters.

Man får ikke Kjeld, der er nordjyde, til at indrømme, at tal er tørre. Han har ikke et sekund fortrudt, at han valgte den retning i sit liv. Heller ikke, selvom livet som landmandssøn i Saltum havde sin charme, og det var muligt for ham at overtage den fædrene gård gennem syv generationer.

Gik i klasse med ’Sussi & Leo’
Foruden sin store interesse for at spille fodbold gik Kjeld flittigt til især regning og matematik i grundskolen. Helt modsat sine senere så kendte klassekammerater Sussi og Leo, der dannede par fra 8. klasse og foretrak musiktimerne.

Efter sidste eksamen begyndte de som duo at leve af musikken, mens Kjeld blev en del af det allerførste elevhold på det dengang nyopførte Brønderslev Gymnasium, hvorfra han fortsatte på Handelshøjskolen i Aarhus. De tre klassekammerater havde deres målrettethed tilfælles men stod ellers i skærende kontrast til hinanden. Sussi og Leo med deres åbenhed og outrerede outfit. Kjeld med sit rolige gemyt og sin afdæmpede beklædning.

Den fagligt forpligtende børsnotering
Som 26-årig stod Kjeld færdiguddannet og begyndte straks i finanssektoren (daværende Provinsbanken/ nuværende Danske Bank). Her var han i Økonomiafdelingen hver måned ansvarlig for en tyve-sider lang rapport over bankens driftsregnskab, som blev sendt til direktion og bestyrelse.

Det var i den første tid lettere angstfremkaldende, husker Kjeld. Børsnoterede selskaber overvåges nemlig af øverste myndigheder og dømmes hårdt ved mindste fejltrin i regnskaberne.

Privat blev han heldigvis opmuntret til at klare jobbet på perfektionistisk niveau. Den kom i skikkelse af den sønderjyske og jurastuderende Christa, som han havde mødt i studiemiljøet nogle år forinden, samt deres lille søn.

Nordjyden og sønderjyden havnede i midten
Det var tid at komme videre, da Christa blev færdig med sit studie, og en datter kom til. Hvorhen blev afgjort af et jobtilbud fra et advokatkontor i Skive. Et godt kompromis for nord- og sønderjyden. – I det midtjyske fik børnene en tryg opvækst, og Christa blev med tiden partner på advokatkontoret. For Kjeld medførte lavkonjunkturer i møbelindustrien og et bankkrak efter finanskrisen derimod flere job-skift undervejs. Lidt frustrerende for en jordbunden, kompetent og loyal fyr.

Stopper tidligst som 67-årig
Måske derfor har Kjeld hængt i her hos BE Installationer så længe og siger endda, at han først har planer om pension tidligst om et par år.

For lad os bare indrømme det: Kjeld er vores eneste DJØF’er, og som bekendt er det svært at rose og anerkende, når man kun forstår målet; ikke vejen dertil. Den kulturforskel må ofte have værket i Kjelds gamle fodboldben og givet fællesskabet i fodboldklubben særlig betydning.

Med hele vores professionelle bestyrelse i ryggen får han hermed officielt den hyldest, han virkelig fortjener!