be nyheder

Erfaren overmontør og Springsteen-fan med sprogøre

Elektrikerfaget har matematisk og naturvidenskabeligt afsæt, og hertil har vores Allan Hermansen også gode sprogkundskaber. Det har bl.a. medvirket til den ledende rolle, han i flere år har udfyldt. Både hos os og i tidligere ansættelsesforhold.

Overmontør Allan Hermansen udstråler autoritet og møder ofte verden med et roligt og alvorligt blik. Der skal dog ikke falde mange muntre kommentarer i vores åbne kontorlandskab, før det stråler i hans øjne, og en klukkende latter lyder. Den slags skal der ifølge Allan være plads til, selvom han tager sit ansvar meget seriøst.

Uddannet telegrafist til søs
Allan, der er årgang 1956 og bor i Viborgs østlige bydel, uddannede sig oprindeligt som telegrafist i Søværnet. Men ansporet af sin elektrikeruddannede onkel og fordi Allan indså, hvilken vej udviklingen med den kommunikationsform gik, begyndte han i lære som elektriker.

Efter endt uddannelse rørte hans eventyrlystne sømandsblod på sig, og Allan fik projektansættelse i Irak for Bruun & Sørensen i forbindelse med opførelsen af en fosfatfabrik for F.L. Smidth.

Set i bakspejlet er Allan sikker på, at han kom i betragtning til jobbet på baggrund af de færdigheder på engelsk i skrift og tale, han havde med sig oveni sin elektrikeruddannelse.

Ikke som i 1001 nats eventyr
Arbejdet i Irak gav gode penge og var da heller ikke ufarligt. Iraks præsident Saddam Hussein havde indledt krig med Iran, så det var ikke som i 1001 nats eventyr. Allan vendte hjem fjorten kilo lettere, end da han tog af sted. Til gengæld var hans interesse for tunge industriopgaver for alvor vakt.

Tilbage i Danmark fik Allan kilet sig godt fast i krævende stillinger for større, lokale elinstallatørvirksomheder, der i dag er opkøbt af landsdækkende aktører. Her løftede han lederansvaret på opgaver for industrien. Dengang primært med udgangspunkt i den grafiske branche, der engang var betydelig i netop Viborg.

Allan anno 2021
Som overmontør hos os siden 2014 er det Allan, der omfangsvurderer, beregner priser samt leder og fordeler ressourcerne på de af vores indsatser, der vedrører maskininstallationer, -reparationer og -service.

Blandt dette års mest spændende projekter med Allan i front hører Ørum Varmeværk og udvidelsen der med et gigantisk dimensioneret varmepumpeanlæg. Bestemt ikke nogen rutinemæssig opgave kan vi godt afsløre.

Målet for Allan er altid tilfredse kunder og elektrikere, og det gør han sig umage for at opnå. Om turen går igennem ild eller vand, hvilket han i fysisk forstand holder sig i form til at kunne gøre. I fritiden går Allan nemlig op i bl.a. landevejscykling. Gerne med den slags bjergetaper, Mallorca har at byde på. En interesse, han bl.a. deler med den ene af sine tre voksne børn, datteren Cecilie.

Der skal helst sus på ryttercyklen. Ikke noget med musik i ørene, og skulle det en dag alligevel nå dertil, bliver det ifølge Allan helt sikkert noget med Bruce Springsteen. Som minimum ’Tougher Than the Rest’.