be nyheder

Elektrikerens vigtige brandlukning - veloverstået kursus

Den 6. september i tidsrummet 14-16 afholdte vi et supervigtigt kursus i brand-lukning for 20 af vores elektrikere. Det var 2. gang, vi gjorde det, og vi har en ambition om at fortsætte, til alle kan kunsten.

Sagen er, at enhver bygherre er underlagt strenge krav iht. bygningsreglementet, hvilket selvfølgelig har indvirkning på vores arbejde. Kort forklaret skal vi lukke alle huller efter os. Fx ifm. med kabler i føringsveje – og det er hverken ligegyldigt, hvad vi bruger - eller hvordan vi gør. Konkret skal vi til brand-lukning bruge brandbatts og brandfuge. Det findes der forskellige kvaliteter til og normer for afhængig af selve byggematerialet.

Til at undervise os havde vi inviteret en ekspert under Nullifire, der er internationalt markedsledende i udvikling, produktion og salg af brandhæmmende produkter.

Nu er vi endnu flere, der er beredte, og Jacob Jensen havde da også forberedt sig godt. Han havde til lejligheden bygget en væg til at øve i praksis, hvordan brand-lukning skal udføres. Vi tror nemlig generelt på, at ’hands on’ virker bedst.