be nyheder

Jimmys 10-års jubilæum med elektrikerfaget og os

Vores afholdte kollega, Jimmy Hammer, gik i mange år med ønsket om at blive elektriker. Først som 54-årig blev det til noget. Lidt sent mente nogle. Heldigvis var Jimmy ligeglad. Han bankede på for en voksen-læreplads hos os, fik aftalen og har aldrig fortrudt et sekund i de 10 år, der nu er gået.

Selvom der er hårdt brug for elektrikere, er det ikke udtryk for, at vi er desperate, når vi indgår lærepladsaftaler med modne mennesker som i tilfældet med Jimmy. Tværtimod er det ofte vores oplevelse, at mennesker med livserfaring er mere målrettede, fordi de er afklarede.

Vores direktør, Brian Bryrup, uddyber:

- Blandt vores mange lærlinge har vi altid mindst et par stykker i voksenlære. Med det sagt er gensidig kemi og ægte interesse for faget det allervigtigste for os – uanset alder.

I år er det 10 år siden, Jimmy gik i lære som elektriker hos os, og ifølge pensionsreglerne for hans generation (1959) kan han faktisk forlade os og arbejdsmarkedet om få år.

Om han gør det, ved vi ikke rigtigt. Se på manden!!!

Hvis han skulle gøre det, er det jo den risikofaktor, der altid er i relationen mellem arbejdsgiver og -tager. Folk skifter job, folk bliver desværre sommetider uarbejdsdygtige pga. sygdom, og folk skal på et tidspunkt pensioneres…

Men i mellemtiden forsøger vi at gøre os umage for at være værd at blive hos i lang tid, og derfor hylder vi vores jubilarer med glæde.

Pga. sammenfald med bl.a. sommerferie og svendefejringer har Jimmy stadig til gode at blive fejret. Han fortjener det ellers virkelig. Det synes både vi og de af vores kunder, der har fornøjelsen af Jimmy. Specielt ’Jobigen Viborg’, hvor han nærmest betegnes som ’hus-elektriker’ med op til flere opgaver på ugentlig basis.

Hammer ramte plet til sidst
Før Jimmy blev elektriker, havde han prøvet lidt af hvert. Som ung kørte han i nogle år som chauffør for en vognmand. Rygproblemer fik ham dog til at rykke videre, og han uddannede sig på et lidt for tilfældigt grundlag som værktøjsmager. I hvert fald gjorde han aldrig brug af uddannelsen for alvor. Han gjorde sig i stedet en masse nyttige erfaringer helt andre steder.

Bl.a. lod Jimmy sig skole som både reparatør af brændstoftanke og som kalibreringstekniker, og i fritiden var han meget engageret i Hjemmeværnet, (hvilket han stadig er på 37. år). Sådan gik der en længere årrække, til han ifm. en fyringsrunde måtte genoverveje sin jobsituation i en relativt høj alder.

Teknisk talent havde han, så elektrikeruddannelsen fristede. Og med opbakning fra hustruen Helle, der arbejder med HR i Region Midtjylland, slog han til for at nå sit nye mål.

I et tilbageblik føler Jimmy i dag, at han ramte plet, og den følelse deler vi med ham.

Tak for dig på holdet, Jimmy. Vi glæder os til at markere dine 10 år her og håber, at du har lyst til at fortsætte i ansættelsen længe endnu.


Læs mere om samme emne: