be nyheder

Vi hjælper med at tale elektrikerfaget op

Ifm. den grønne omstilling er der flere opgaver end nogensinde og alt for få elektrikere til at løse dem! Derfor siger vi for hele branchens skyld og vores egen ofte ja til at komme og fortælle om uddannelsen, når vi bliver spurgt.

– Som nu i tilfældet med Valdemarskolen i et samarbejde med hhv. Herning Kommune og Herningsholm Erhvervsskole...

I slutningen af november trak vores afdelingsdirektør i Sunds, Brian Bank Christensen, og voksenlærling i Sunds, Christian Ulrik Sørensen, 3 timer ud af deres normale arbejdsdag for at tale elektrikerfaget op.

Næsten samme øvelse havde flere her fra Viborg-afdelingen gjort bare få uger forinden ifm. årets uddannelsesmesse.

Brian og Christians ’publikum’ var elever fra 9. og 10. klassetrin, og de to havde forsøgt at forberede sig bedst muligt hjemmefra. (For når ret skal være ret, lever ingen af os jo af at holde foredrag/undervise).

Arbejdsfordelingen imellem dem var, at Brian skulle fortælle overordnet om elektrikerfaget og alle dets jobmuligheder på tværs af brancher og for den sags skyld landegrænser.

Christian skulle derimod give indblik i sine personlige overvejelser om at blive elektriker og svare på spørgsmål om det at være i lære.

Derudover havde mændene bl.a. medbragt en opgave, så de unge kunne få en lille fornemmelse af selve håndværket. Eleverne skulle hver især lave deres egen forlængerledning, som de selvfølgelig efterfølgende fik lov at få med sig hjem.

Både Brian og Christian udtrykte bagefter, at det var dejligt adspredende med nogle timer i underviserrollen. Men selvom der også er lærermangel, bliver de, hvor de er. 

Det kan vi li'.

 

 


Læs mere om samme emne: