Sådan blev sommerhuset trygt at bo i alene hele året – og billigt at varme op…

Karen Lauritsen, der er pensionist, flyttede denne sommer permanent ind i sit sommerhus ved Limfjorden efter salget af sin helårsbolig. Det er hun i dag rigtig glad for, men på forhånd havde hun især to betænkeligheder. – Ville huset være i større risiko for indbrud pga. den isolerede beliggenhed, og ville elregningen for varme blive for høj?

Vendepunktet blev to enkle installeringer i det ca. 80 m² store træhus fra 1999. Dels en tyverialarm med opkobling til vagtcentral, dels en luft-til-luft varmepumpe som energibesparende supplement og i nogen grad erstatning for konventionel elvarme.

Vi har talt med Karen efter de to installeringer i huset, og hendes begejstring er smittende.

– Der er ikke gadebelysning i sommerhusområdet, der er meget stort, og kun ganske få mennesker bor her året rundt ligesom mig. Derfor er et initiativ som nabohjælp, hvor man holder øje med hinandens huse, ikke praktisk muligt om vinteren. Med min nye tyverialarm føler jeg mig helt tryg. Både, når jeg ikke er hjemme, og når jeg lægger mig til at sove for natten. Ja, og så skal den jo være meget nem at betjene, når den er til mig, slutter Karen grinende af.

Samme krav om brugervenlighed har Karen til sin luft-til-luft varmepumpe. Den har været en gevinst siden installeringen, idet hun endnu ikke har haft behov for at tænde for elvarmen, oplyser hun.

Selv under vores samtale med Karen denne kølige formiddag i november, hvor der har været nattefrost, sørger luft-til-luft varmepumpen for behagelige 23° i hendes stue med udsigt til marker og enge. Derudover har Karen for længst regnet ud, at hun på et år vil spare omtrent 60% af sin oprindeligt beregnede varmeudgift.

Om Karen fortsat bor i sit sommerhus om ti år, ved hun ikke. Lige nu lever selve huset op til hendes krav, ligesom dets naturskønne beliggenhed kan blive svær at erstatte.

Vil du høre, hvilke muligheder du har for tyverisikring og/eller energioptimering af netop din bolig, står vi klar til at rådgive og installere. Ring til os på 86 60 00 15.