be nyheder

Træ eller el? Joachim valgte det sidste og fik medalje!

Det dufter så godt, når man arbejder med træ – og det er fedt at kunne bygge med det. Det konkluderede Joachim hurtigt, da han efter sin studentereksamen fik job som håndlanger i et større tømrerfirma. Men en dag arbejdede tømrersjakket på samme byggeprojekt som et hold elektrikere, og så var Joachim tændt…

Den sidste studenterfest har for længst været, og mange af årets studenter spørger nu sig selv, hvilken retning de skal gå? Det gjorde 24-årige Joachim Holm Pedersen i hvert fald, da han var blevet student, og kun ved et tilfælde fandt han relativt hurtigt sin vej.

Da Joachim var færdig med sin studentereksamen, ville han gerne have et job et års tid og få pusten før sit næste træk i livet i det, der populært kaldes et sabbatår. Joachim var åben for forskellige udfordringer og var heldig at få job som ufaglært hos tømrer- og snedkerfirmaet i Viborg, Myrthue A/S.

Sabbatåret blev et springbræt videre
Hos Myrthue fik Joachim både gode kollegaer og større kendskab til tømrerfaget, end han i forvejen havde. Derudover mødte han på udvalgte byggeprojekter fagfolk fra andre håndværksfag. Nogle af dem var elektrikere, og de fik afgørende betydning for Joachim, der i sin ansættelse faktisk allerede var begyndt at overveje en karriere indenfor bygge og anlæg som en fremtidig mulighed. Joachim fortæller:

- Som en del af tømrersjakket havde jeg først og fremmest mine opgaver at passe, det er klart. Alligevel lykkes det mig samtidig at få en fin fornemmelse af, hvad elektrikere laver, og det motiverede mig til at søge mere viden om netop den uddannelse, og jeg blev bestemt ikke skuffet. For når man er teknisk interesseret, som jeg er, vinder el selvfølgelig over træ.

Allerede året efter tiden som håndlanger i tømrervirksomheden, tog Joachim hul på sin drømmeuddannelse. På Skive Tekniske Skole tog han et 20-ugers grundforløb inkl. praktikophold, som bl.a. foregik her hos BE Installationer. Og da der var gensidig kemi, var det naturligt for os at tilbyde Joachim en læreplads. Siden er der gået tre år og seks måneder, og den 18. juli i år kunne Joachim helt officielt kalde sig elektriker. Det fejrede vi i fredags – og faktisk havde vi alle fundet de store smil frem, for Joachim opnåede højeste karakter i både den mundtlige og den skriftlige del af sin afsluttende eksamen, hvilket altid udløser den såkaldte ’fagets medalje’.

Når det så er sagt, har Joachim sagt ja til en fast stilling hos os, og det er vi meget glade for. Generelt er elektrikere nemlig i høj kurs på arbejdsmarkedet, så det har ekstra særlig betydning, når det lykkes os at beholde en dygtig elektriker, vi selv har taget ansvar for at uddanne på BE Installationer.